Ondertekening overeenkomst OSIRIS

CACI wint met OSIRIS aanbesteding HAN

CACI heeft met OSIRIS de aanbesteding van een nieuw Student Informatie Systeem (SIS) bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gewonnen. Met OSIRIS kan de HAN de doelstellingen van het instellingsplan verder realiseren. “We zijn heel blij met deze complete applicatie, die niet alleen de huidige systemen CATS en Alluris vervangt en verbetert, maar ons als HAN ook een mogelijkheid biedt om flexibel onderwijs te ondersteunen! Hiermee wordt het nieuwe SIS dé bron van alle onderwijsgegevens,” aldus Yvonne de Haan, vice voorzitter CvB van de HAN.

Lees verder

Haagse Hogeschool

‘Trainingen helpen mij verder!’

Barbara Schuiling werkt sinds juni 2020 als Functioneel beheerder onderwijsapplicaties OSIRIS bij De Haagse Hogeschool. Software is haar niet vreemd. Ze heeft als 2elijns helpdeskmedewerker en interne consultant gewerkt bij verschillende IT-bedrijven. ‘Ik vind software interessant. Ik hou van het gepuzzel, de samenhang en logica tussen al die enen en nullen tot op het diepste niveau en het analyseren daarvan. Maar het werk bij IT-bedrijven had ik wel gezien. Ik was toe aan iets anders en het onderwijs heeft altijd mijn belangstelling gehad.’

Lees verder

Nyenrode

Nyenrode over op het nieuwe OSIRIS Student

‘Blijf vooral kritisch en check alles van A tot Z’

De oude versie van OSIRIS Student wordt binnenkort niet langer ondersteund. Dat moment zou al eerder plaatsvinden, maar verschillende onderwijsinstellingen gaven aan nog niet zover te zijn. Ook Nyenrode maakte al gebruik van OSIRIS Student en moest over naar de nieuwe versie. Cor van Katwijk was als functioneel applicatiebeheerder OSIRIS binnen Nyenrode verantwoordelijk voor de overstap.

Lees verder

mijnOSIRIS

mijnOSIRIS: alles op één plek

Één serviceportaal voor alle informatie over OSIRIS, dat is het doel van mijnOSIRIS! We werken sinds het begin van 2020 aan uitbreiding van dit portaal (https://osiris.caci.nl). Sinds kort kun je ook aanvragen indienen via mijnOSIRIS voor consultancy, trainingen, BI-Publisher rapporten en koppelvlakken. Dat werkt wel zo efficiënt en transparant. Daarmee hebben jij en je collega’s direct inzicht in de status van een aanvraag en beschikken we samen over één dossier. Naast de huidige opties gaan we het proces rondom aanvragen in de toekomst geleidelijk verder optimaliseren.

Lees verder

OSIRIS Event Broker

Sneller interfaces met OSIRIS Event Broker

Enkele onderwijsinstellingen konden bijna niet wachten tot het zover was: de release van OSIRIS Event Broker. In week 22 was het dan zover en konden ze in Wageningen, Utrecht en Eindhoven er meteen mee aan het werk. En in Wageningen werden binnen een halve dag de eerste berichten al verstuurd. Met de kant en klare bouwstenen in deze module, kan je OSIRIS eenvoudig en snel zelf koppelen met andere software. Ronald van der Fange, ontwikkelaar van Event Broker, vertelt meer. 

Lees verder

Amsterdam Havengebouw

Vanuit huis starten in een nieuwe baan

De inkt van de handtekening die Hugo van Helderen (42) onder zijn arbeidscontract plaatste, was nauwelijks droog toen het Coronaprotocol in werking trad. ‘Ik dacht met mijn neus in de boter te vallen door meteen op de eerste werkdag mee te kunnen doen aan de Consultancydag van CACI. Die ging weliswaar door op 13 maart, maar dan online. Hugo is niet de enige die een nieuwe uitdaging als consultant vanuit huis mocht beginnen. Ook Callista Koster (49) was al snel thuis aan het werk in plaats van op locatie bij de klant. ‘Ik ben 1 maart officieel begonnen en welgeteld vier dagen op kantoor in Amsterdam geweest.’

Lees verder

Codarts

Covid-19 zette Codarts in de hoogste versnelling

Bij Codarts, de internationale kunstvakhogeschool in Rotterdam, gaat het er anders aan toe dan op de meeste andere hogescholen. Er heerst ook een andere dynamiek. ‘Ik werk hier intussen twintig jaar en ben nog steeds enthousiast over de bijzondere, creatieve sfeer die hier normaal gesproken heerst, vertelt Denise Reijenga. ‘Nu mis ik dat enorm’. Sinds de uitbraak van Covid-19 volgen de studenten thuis hun lessen en maken ze daar ook hun toetsproducten. Om te zorgen dat die ook beoordeeld kunnen worden, hebben we dat proces versneld gedigitaliseerd in OSIRIS.’ 

Lees verder

Hanzehogeschool

Hanzehogeschool Groningen zet in op OSIRIS Zaak

Sinds 2016 werkt Rens van der Ploeg als senior functioneel beheerder voor Hanzehogeschool Groningen. Toen in 2018 de wet op persoonsgegevens AVG werd ingevoerd, was dat voor Hanzehogeschool het moment om op zoek te gaan naar een geïntegreerd systeem, waarin data en documenten op een verantwoorde wijze konden worden gedeeld en opgeslagen. Het was een mooie aanleiding om meteen alle faculteiten met hetzelfde pakket te laten werken. 

Lees verder

Bé Meerman

Faculteit ITC van Universiteit Twente met contractonderwijs bijna over op OSIRIS

 

In 1950 werd in Delft het ITC opgericht door oud-ministerpresident Schermerhorn. ITC stond voor International Training Centre for Aerial Survey. Hier konden mensen uit ontwikkelingslanden cursussen volgen over cartografie en luchtfotografie. Later werd de naam omgedoopt tot International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation. In 2010 ging de zelfstandige onderwijsinstelling volledig op als zesde faculteit van de Universiteit Twente is 't en de enige faculteit die is gevestigd buiten de campus. 

Lees verder

Erasmus Universiteit

OSIRIS Debiteur bij Erasmus Universiteit: Pionieren heeft voor- en nadelen

Toen tijdens de OSIRIS klantendag in het najaar van 2018 een presentatie werd gegeven over OSIRIS Debiteur, was een aantal aanwezigen van Erasmus Universiteit Rotterdam meteen enthousiast over de functionaliteiten. Het duurde dan ook niet lang dat de eerste voorbereidingen werden getroffen om met de implementatie van deze nieuwe module aan het werk te gaan. Ilona Heeres, adviseur voor onderwijsapplicaties en Stella Verbrugge, hoofd administratie vertellen samen over de manier waarop ze dit hebben aangepakt.

Lees verder

CACI bv

De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!