Online training

Online trainingen OSIRIS zijn een blijvertje

Om klanten de gelegenheid te geven maximaal rendement te halen uit de mogelijkheden van OSIRIS, heeft CACI Consultancy drie trainingsprogramma’s ontwikkeld: OSIRIS Zaak, BI Publisher en Functioneel Beheer. Deze trainingen werden tot voor kort op locatie verzorgd, maar sinds de uitbraak van COVID-19 kan dat niet meer. Nu worden dezelfde trainingen online gegeven. Casper Veldhuijzen is een van de consultants die deze trainingen verzorgt. Hij vertelt over deze nieuwe ervaring.

Snel schakelen

“Toen Mark Rutte ons tijdens de persconferentie vertelde dat we zo veel mogelijk vanuit huis gingen werken, wisten we dat we met het trainingsprogramma aan de slag moesten. We hebben alle klanten die zich voor trainingen hadden ingeschreven benaderd met de vraag of ze het een bezwaar vonden om dezelfde training online te krijgen. Daar werd louter positief op gereageerd. Ze hadden de tijd toch al gereserveerd in de agenda en natuurlijk scheelde het reistijd. Zo hebben we alle trainingen gewoon kunnen geven, met uitzondering van twee deelnemers. De een kreeg het technisch niet voor elkaar en de ander zat thuis met heel jonge kinderen; geen ideale omgeving om een training te volgen.”

Resultaten enquête

Intussen zijn we ruim tien trainingen verder en zijn de deelnemers bevraagd over hun ervaringen. Wat naar voren komt, is dat de algemene indruk positief is. Vooral de factor tijd speelt een belangrijke rol. Online trainen is efficiënt en scheelt natuurlijk reistijd. Er worden veel voorbeelden gegeven. De PowerPoint-presentatie is ondergeschikt aan de vele schermen uit OSIRIS en dat vinden de deelnemers prettig. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Dat betekent wel dat de groep niet te groot mag zijn, want dan duurt het vragenrondje te lang. Wat wel wordt gemist, is de interactie met andere deelnemers. Niet alleen in sociaal opzicht, maar ook in het delen van ervaringen.

Voor herhaling vatbaar

Voor Casper en zijn collega’s betekenen de reacties van de deelnemers dat het online trainen een blijvertje is. “Ik zie veel voordelen en blijkbaar zien de deelnemers die ook. Een online training is gemakkelijker in te passen in de agenda’s van onze klanten. Natuurlijk zijn er ook kanttekeningen. Zo vind ik het als trainer lastiger om in te schatten hoe de deelnemers in de training zitten. Ik mis de non-verbale reacties. Het online aanbod zal ook niet volledig de trainingen op locatie gaan vervangen, maar het gaat tot dusver goed en het leuke is dat we trainingen ook opnemen, zodat onze interne mensen de stof ook kunnen gebruiken om hun kennis te verrijken.”

 

CACI bv

De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!